En uppoffring för ett vackert ögonblick

I morse satt jag och syrran i bilen på väg hem från Linköping. Redan därifrån hamnar vi bakom en grå Volvo. Vi hade bra flyt med lite trafik strax efter sju en lördag morgon så vi och denna bil följdes åt mot Motala. För att undvika att behöva köra igenom hela Motala när vi ska till Askersund, svänger vi av vägen innan vi kommit fram till Motala för att gena över till vägen mot Askersund istället. Samma Volvo framför oss ska tydligen också åt det hållet så vi fortsätter att hålla sällskap hela vägen till Askersund medan ljuset nu sakta börjar krypa fram över trädtopparna. I Askersund ska vi svänga mot Laxå. Mot vår förvåning svänger alltså denna Volvo åt samma håll den här gången med! Små saker att hänga upp sig på och onödig spänning i vardagen men med två timmar på vägen är det just små saker som gör det roligare och det skulle faktiskt bli väldigt spännande att se vart denna bil skulle ta vägen. Nästa stora vägval skulle bli rondellen i Laxå. Frågan vi ställde oss själva: Skulle Volvon svänga samma håll som vi där med?

Svaret: Inte en aning… Med den stigande soluppgången, snöklädd natur och just som vi passerar Östra Laxsjön möts vi av denna vy:

IMG_0101

Vi måste fota utbrister vi båda två! Vi parkerade invid vägen, som inte var särskilt trafikerad denna morgon vid halv nio, och gick ner till vattenbrynet. Det var bara ett kort stop men medan vi fotade rullade vår käre Volvo vidare längs med vägen och försvann. Vår underhållning under resan sedan start körde ifrån oss utan att ta hänsyn till vår förundran vart den skulle. En uppoffring för en oerhört vacker vy. Det var nog värt det i alla fall.

IMG_0109

Jag tror Volvon kom fram ändå utan att vi fick veta åt vilket håll den svängde åt i Laxå men att fortsätta att undra vilket håll det blev kan vi ju alltid fortsätta göra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s